Stad

NL
V

Terugkijken: persconferentie over coronaregels, avondklok uur later

23 maart 2021, 20.00 uur · Aangepast 23 maart 2021, 20.19 uur · Door Redactie

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben vanavond weer een persconferentie over de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus tegen moeten gaan. Er werd aangekondigd dat de avondklok vanaf volgende week een uur later in gaat, verder zijn er geen versoepelingen.

Kijk de persconferentie hier terug:

LIVE: persconferentie over coronamaatregelen

LIVE: Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven een persconferentie over de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Naar verwachting wordt er niet versoepeld, maar gaat de avondklok wel een uur later in.

Posted by AT5 on Tuesday, March 23, 2021

Tijdens de laatste persconferentie, die twee weken geleden plaatsvond, zeiden Rutte en De Jonge dat de terrassen rond Pasen mogelijk open zouden kunnen als de besmettingscijfers zouden dalen. Dat is niet gebeurd, en ook de situatie in de ziekenhuizen is niet verbeterd. Zo liet de gemeente dit weekend bijvoorbeeld weten dat de regio boven Amsterdam tegen code zwart aan zit

De NRC meldde gisteren al dat er afgelopen zondag in het Catshuis, vanwege het ingaan van de zomertijd, is gesproken over het verschuiven van de avondklok naar 22.00 uur. Burgemeesters zouden gisteravond tijdens het Veiligheidsberaad er ook om gevraagd hebben. Ook de Ramadan, die half april begint, zou als reden genoemd zijn.

Verschillende deskundigen uit het Outbreak Management Team (OMT) lieten de afgelopen dagen al weten dat ze het verstandig vinden om de meeste maatregelen nog tot zeker eind mei van kracht te laten zijn. Rutte zei tijdens een verkiezingsdebat van het televisieprogramma EenVandaag dat er in augustus of september pas "enigszins richting een normale samenleving" gegaan kan worden, al hoopt hij tegen de zomer al "een heel eind" te zijn. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938