Start van hoofdcontent

Stad

nl

Binnenstadbewoners: "We wonen zowat op een zinkend schip"

23 maart 2021, 19.58 uur · Door Redactie

Bewoners van de binnenstad zijn geschrokken dat er opnieuw een verzakking heeft plaatsgevonden. Vorige week bleek er op de Groenburgwal, bij de Staalmeestersbrug, een gat te zijn ontstaan. De gemeente moest ingrijpen omdat de brug anders had kunnen instorten.

"Ik zag het toen ze begonnen met het werk, ik kon het niet geloven", vertelt een van hen. "Je kon gewoon ondergaan. Ik ben het echt zat. Het is niet mijn Amsterdam van vroeger."

De bewoners denken dat vrachtverkeer de oorzaak is geweest. "Ze moeten niet meer met die zware wagens de binnenstad in gaan. Ik denk dat dat het probleem is geweest." Het ging onder meer om vuilniswagens, maar ook om verhuiswagens. "Ze moeten deze binnenstad nog veel meer autoluw maken. Ik denk dat dat de oplossing is."

Ze woont zelf op de Kloveniersburgwal, waar de kademuur in slechte staat is. "Ze zouden eerst aan de ene kant beginnen, maar het blijkt nu aan de andere kant ook potentieel problemen op te leveren. Dus we wonen op een zinkend schip zowat."

Verantwoordelijk wethouder Egbert de Vries (Verkeer en Vervoer) zegt dat er onderzoek wordt gedaan naar het ontstaan van het gat. Ook vinden er herstelwerkzaamheden plaats. "Hopelijk leidt dat het er uiteindelijk toe dat we de brug voorlopig nog wel even kunnen gebruiken, voordat er een echte opknapbeurt van deze brug en kade komt."

Quote

"Ze moeten niet meer met die zware wagens de binnenstad in gaan"

bewoner binnenstad

Ook wordt overwogen om tijdelijk een ponton neer te leggen voor voetgangers en fietsers.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938