Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax feliciteert jarige Nouri: "We houden van je"

2 april 2021, 09.11 uur · Aangepast 2 april 2021, 09.42 uur · Door Redactie

Abdelhak Nouri is vandaag 24 jaar oud geworden. Via sociale media staat Ajax stil bij de verjaardag van de voetballer uit Nieuw-West. "Lieve Abdelhak, 24 jaar… We houden van je en we denken aan je", schrijft Ajax op Twitter.

 "Blijf sterk grote vriend”, schrijft Ajax bij een foto van Nouri. Gevolgd door de veelgebruikte hashtag #StayStrongAppie. Het bericht werd om 07.34 uur online gezet. Dat is waarschijnlijk niet zomaar, want Nouri voetbalde tijdens zijn laatste actieve seizoen als Ajax-speler met rugnummer 34. Dit omdat hij Ajax dolgraag aan de 34e landstitel wilde helpen. 

Inmiddels is het alweer bijna vier jaar geleden dat het noodlot toesloeg in Oostenrijk. In Zillertal speelde Ajax op 8 juli ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenduel met Werder Bremen. Nouri zakte tijdens de oefenwedstrijd in elkaar, hij bleek hartritmestoornissen te hebben. Hij liep hersenbeschadiging op en zal nooit meer kunnen voetballen. Het nieuws over Appie kwam hard binnen bij Amsterdammers, Ajacieden, maar ook bij mensen die doorgaans niks met voetbal hebben. Voetbalclubs over de hele wereld stonden stil bij de jonge voetballer.

Schadevergoeding

De familie van Nouri en Ajax zijn het nog steeds niet eens geworden over de financiële afwikkeling van de zaak. Ajax-directeur Edwin van der Sar liet in januari weten dat een rechter moet oordelen over de schadevergoeding die Ajax de familie van Abdelhak Nouri verschuldigd is. "De kans op een arbitragezaak is aanwezig", zei hij  in een interview bij de NOS.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938