Start van hoofdcontent

Politiek

nl

"Hoe kunnen Amsterdammers ontheffingen vinden als deze moeilijk vindbaar zijn?"

7 april 2021, 19.36 uur · Aangepast 8 april 2021, 06.55 uur · Door Redactie

De Partij voor de Dieren wil tekst en uitleg van het stadsbestuur over de nachtelijke heiwerkzaamheden die dit weekend voor geluidsoverlast zorgden. 

De gemeente liet de volgende dag weten dat de benodigde ontheffingen en vergunningen waren afgegeven. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zei in eerste instantie de ontheffing niet te kunnen vinden in hun systeem, maar de dienst kwam daar de volgende dag op terug. Vanwege de Paasdagen zou het volgens de woordvoerder niet makkelijk zijn geweest om de informatie uit het systeem te halen.

Verbeterpunten

"Hoe kunnen Amsterdammers deze ontheffingen vinden en bezwaar maken als deze ontheffingen zelfs voor de Omgevingsdienst moeilijk vindbaar zijn?", vraagt Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Johnas van Lammeren zich af. Hij wil van het stadsbestuur weten of er verbeterpunten zijn bij het vindbaar maken van vergunningen en ontheffingen en of Amsterdammers wel bezwaar hebben kunnen maken tegen het heien.

Van Lammeren vraagt verder waarom de werknemers van de telefooncentrale van de gemeente en de alarmcentrale van de politie niet op de hoogte waren gebracht van de nachtelijke heiwerkzaamheden. Ook zegt hij dat er volgens de regels de best beschikbare stille technieken gebruikt hadden moeten worden. "Is er bij dit project ingezet op deze stille technieken, zoals het boren van heipalen? Zo nee, waarom niet?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938