Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammers maken zich op voor Woningsdag: "We benne blij dat we weer wat mogen"

23 april 2021, 15.03 uur · Aangepast 23 april 2021, 17.01 uur · Door Redactie

Ook dit jaar zullen de straten van de stad niet oranje kleuren. Vanwege corona wordt Koningsdag voor het tweede jaar op rij Woningsdag, toch bereiden Amsterdammers zich voor op de feestdag. 

AT5

Vlaggen en bloemen

Ook al blijft het feest binnenshuis, dat betekent niet dat de versieringen in de kast zijn gebleven. De Jordanese Beppie Nieuwenhuijs is er al helemaal klaar voor: "Ik heb leuk al dat oranje kunnen kopen met vlaggen en de bloemen. En ik heb mooi de tafels gedaan."

Het mooiste van Koningsdag vindt Beppie de vrijmarkt op straat. "Als de stalletjes buiten staan en de kleedjes liggen op de grond, dat is eigenlijk het allerleukste." Helaas kan Beppie ook dit jaar niet langs spulletjes wandelen. 

Online Oranjefeest

Ook is het dit jaar niet mogelijk voor kinderen om met hun gitaar, viool of blokfluit op straat te staan en hun talent te laten zien. Daarom bedachten Bart Elshof en Mark de Vries een online Oranjefeest: "Vondelpark.live is een digitaal podium voor Amsterdamse kinderen die een hele leuke act willen opvoeren", vertelt Bart.

Volle spaarpot

Eén van de kinderen die hoopt om met haar act een volle spaarpot te krijgen is de achtjarige Ayani, met haar TikTok-dansje hoopt zij wat geld te verdienen zodat ze wat leuks kan kopen. "Op een dag waar ik vrij ben, dan ga ik naar de Intertoys en dan kan ik iets moois kopen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938