Start van hoofdcontent

Stad

nl

Michiel de Ruijtertunnel vanaf zaterdag alweer volledig open

18 juni 2021, 16.11 uur · Aangepast 18 juni 2021, 16.50 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Michiel de Ruijtertunnel, de tunnel voor auto's achter het Centraal Station, gaat twee maanden eerder dan verwacht open. De tunnel zal op 19 juni, vanaf 06.00 uur 's ochtends, weer volledig open zijn voor auto's. 

De werkzaamheden begonnen eind november. Hierdoor was de tunnel elke avond/nacht afgesloten voor verkeer. Eigenlijk zou de tunnel pas eind augustus weer helemaal opengaan, maar de nachtelijke werkzaamheden om de tunnel beter te beschermen tegen brand zijn nu al klaar. Dat betekent dat automobilisten vanaf morgenochtend weer de hele dag en nacht door de tunnel kunnen. 

Brandveilig

De Michiel de Ruijtertunnel is één van de belangrijke verbindingen tussen oost en west. Hoewel de tunnel al veilig was, heeft de gemeente het beton extra brandwerend gemaakt. Dat is volgens de gemeente belangrijk, omdat de tunnel onder het Centraal Station en boven de Noord/Zuidlijn loopt. Mocht er op die plekken een extreem grote brand uitbreken, is de tunnel beter beschermd. 

Piet Heintunnel 

Dat de tunnel eerder klaar is, komt goed uit, want vanaf volgende week zaterdag beginnen de werkzaamheden aan de Piet Heintunnel in Oost. Die gaat 15 maanden dicht. Er komt een grootschalige renovatie en er worden nieuwe systemen en installaties getest. 

Maar automobilisten zijn daar niet blij mee. "Vreselijk. Ik moet altijd door de Piet Heintunnel om te komen waar ik ben", aldus een gedupeerde aan AT5. "Daar gaan wij behoorlijk wat van merken, het is de belangrijkste ontsluitingsroute voor dit gebied en de Indische buurt", zegt een buurtbewoonster.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938