Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Zwoele Stad: George Boellaard en Claire Martens over een crimineel als broer en motivatie voor lokale politiek

2 augustus 2021, 13.00 uur · Door Redactie

Ook deze zomer schuiven verschillende inspirerende Amsterdammers aan tafel in De Zwoele Stad met de Rozenboomsteeg als locatie. Samen met een van onze presentatoren bespreken onze gasten hun leven, hun werk en de stad die hen met elkaar verbindt. Vandaag zijn dat lijsttrekker van de VVD Amsterdam Claire Martens en schrijver George Boellaard.

George Boellaard restaureert normaal gesproken oude kunstwerken uit Vlaanderen en Nederland, maar maakte een carrièreswitch door een boek te schrijven over zijn broer Jan Boellaard, een van de Heinekenontvoerders. Zijn eerste boek Wij willen gangster worden gaat over de jaren voor de Heinekenontvoering waarin de drie onschuldige jongens zich ontwikkelen tot criminele spelers.

Quote

"Als kleine nerd dacht ik: moet je hem eens even zien"

George Boellaard over zijn broer jan in hun jeugd

De grote vraag is hoe Jan zijn criminele praktijken kon verhullen voor de familie. Boellaard zag niets van zijn broer, enkel kleine diefstalletjes zag hij. "Ik als kleine nerd dacht toen vaak: moet je hem dat eens even zien doen. Daar hield het ook op." 

Claire Martens en George Boellaard
Quote

"In de zomer in een jurkje over straat, dan krijg ik alles wat god verboden heeft naar mijn hoofd"

claire martens over straatintimidatie

Claire Martens is met haar 33 jaar de nieuwe lijsttrekker voor de VVD in Amsterdam. Ze woont sinds haar studententijd in Amsterdam, en mede door de reacties die Martens op straat krijgt als ze in een jurkje over straat loopt, wil ze een stem hebben in de politiek.  "Dan krijg ik alles wat god verboden heeft naar mijn hoofd." 

🎧 Luister naar dit programma
Luister je liever naar deze aflevering? Dat kan. Dit programma bieden we, net als andere programma's, aan als audio via Spotify, Deezer, Apple Podcasts of
Google Podcasts.