Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax verlengt contract met aanvoerder Tadic

16 juli 2021, 09.11 uur · Aangepast 16 juli 2021, 09.43 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ajax heeft het contract met aanvoerder Dusan Tadic met een seizoen verlengd. De Serviër speelt nu tot de zomer van 2024 in Amsterdam. Na zijn spelersloopbaan blijft hij in een andere rol actief voor de club.

Eerder werd al duidelijk dat Ajax en Tadic, ondanks interesse van AC Milan voor de aanvaller, langer met elkaar door wilden gaan. Nu is de nieuwe verbintenis officieel. In zijn oude contract was verder opgenomen dat Tadic na zijn spelerscarriére in de Amsterdamse jeugdopleiding aan de slag zou gaan als trainer. Die overeenkomst geldt nog.

Tadic kwam in 2018 over van het Engelse Southampton. Hij speelde tot nu toe 149 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 76 doelpunten. Het afgelopen seizoen werd de aanvoerder uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar.

'Grote waarde'

“Het is geen geheim dat Dusan een zeer belangrijke rol speelt voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen is hij een echte leide", reageert technisch directeur Marc Overmars. "Het is daarom prachtig dat we hem langer aan de club kunnen verbinden. Dusan is topfit en zal de komende jaren nog van grote waarde zijn voor Ajax.”

 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938