Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Kabinet besluit vandaag over eendaagse festivals

2 augustus 2021, 07.15 uur · Aangepast 2 augustus 2021, 16.01 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In Den Haag buigt het kabinet zich vandaag over het door laten gaan van de eendaagse festivals. Er wordt besproken of de festivals zonder overnachtingen na 13 augustus wel door kunnen gaan. Eerder besloot het kabinet al dat meerdaagse festivals met overnachtingen tot 1 september verboden zijn. 

Amsterdams Verbond

Festivalorganisator ID&T en meer dan veertig aangesloten evenementenorganisatoren hadden aangekondigd een kort geding aan te willen spannen. De festivalorganisaties wilden voor 1 augustus duidelijkheid over het toestaan van evenementen zonder overnachting. 

Het kabinet wilde eigenlijk pas later deze beslissing nemen, maar vanwege het kort geding wordt vandaag het besluit genomen. Als het kabinet besluit om ook het verbod op eendaagse festivals te verlengen tot september, zet ID&T alsnog het kort geding door. 

Snel opgelopen cijfers

Eerder deze maand besloot het kabinet al dat de meerdaagse festivals met overnachtingen tot september niet door kunnen gaan. Na de aangekondigde versoepelingen voor de zomer liep het aantal besmettingen snel op, waardoor het kabinet besloot in te grijpen. Het aantal besmettingen is de afgelopen week weer gedaald. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938