Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners van West willen massaal regenboogvlaggen ophangen na brand in studentenflat

22 augustus 2021, 15.25 uur · Aangepast 22 augustus 2021, 15.43 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Er is een geldinzamelingsactie gestart om gezamenlijk regenboogvlaggen in te kopen en op te hangen in West. Bewoners van het stadsdeel willen op deze manier de bewoners van de studentenflat aan de Krelis Louwenstraat een hart onder de riem steken. 

De politie houdt er sterk rekening mee dat de brand, die vrijdag woedde, is aangestoken vanwege regenboogvlaggen. Pride-posters en papieren regenboogvlaggetjes die in de flat hingen werden eerder al in brand gestoken. 

Tegengeluid

"Het is tijd voor een luid en duidelijk tegengeluid", schrijft GroenLinks-stadsdeelcommissielid Tirza Gevers. "Laten we gezamenlijk opstaan tegen intolerantie en massaal de regenboogvlag uithangen in West. Om te laten zien dat je een vlag kan vernielen, maar er vervolgens tien voor in de plaats komen. En om aan iedereen duidelijk te maken dat West een stadsdeel is waar iedereen zichzelf kan zijn en waar we pal staan voor ieders veiligheid."

Gevers vraagt daarom geld te doneren. "Met het bedrag dat hier wordt gedoneerd worden er zoveel mogelijk regenboogvlaggen en posters voor achter het raam gekocht. Als we gezamenlijk inleggen, kunnen de vlaggen 'in bulk' worden ingekocht en zorg je er dus met jouw donatie voor dat de vlag ook beschikbaar is voor diegenen die er zelf geen bestedingsruimte voor hebben."

Duizend euro

Het stadsdeelbestuur heeft inmiddels al duizend euro gedoneerd. Als er met het geld vlaggen of posters zijn gekocht, kunnen ze gratis opgehaald worden op het stadsdeelkantoor.

Ook op Facebook is ook al een andere oproep gedaan om regenboogvlaggen op te hangen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938