Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachten moord Peter R. de Vries blijven voorlopig in de cel

18 oktober 2021, 07.00 uur · Aangepast 18 oktober 2021, 14.10 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Inter Visual Studio / Robby Hiel

Kemil E. (35) blijft langer in de cel voor verdenking op de moord van Peter R. de Vries. Dat heeft de rechtbank op de eerste zittingsdag van het moordproces besloten. De advocaat van de 22-jarige verdachte Delano M. had geen verzoek ingediend voor voorlopige vrijlating. Ook hij zit dus nog vast. 

Verslaggever Ronald Olsthoorn was vandaag bij de eerste zitting in de rechtbank en deed verslag:

De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat neergeschoten. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed ruim een week later, op 15 juli. Delano G. wordt ervan verdacht te hebben geschoten, Kamil E. zou de vluchtauto bestuurd hebben. De twee verdachten werden nog dezelfde avond opgepakt op de A4 bij Leidschendam.

Stand van onderzoek

Het gaat vandaag om een eerste pro-formazitting, die plaatsvindt in de rechtbank aan de Parnassusweg. De zaak zal nog niet inhoudelijk behandeld worden. Wel zal er gesproken worden over de stand van het onderzoek en over eventuele onderzoekswensen van de advocaten van de twee verdachten.

De zitting is in de rechtbank te volgen, maar dan wel in andere zalen. Daar zijn livebeelden van de zitting te zien. Belangstellenden hoeven zich niet vooraf aan te melden. De rechtbank kan niet garanderen dat er genoeg plek is.

Voorarrest

De twee zitten op dit moment in voorarrest. Ze zijn al eerder in de rechtbank geweest, toen bepaalde de rechter-commissaris dat de twee voorlopig vast zouden blijven zitten. Ze hebben in het verleden al te maken gehad met justitie: G. zat op zijn 17e in jeugddetentie, terwijl er voor E. een arrestatiebevel in zijn thuisland Polen zou liggen.

De strafzaak heeft de naam Iraklia gekregen. De pro-formazitting begint om 10.00 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938