Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax pakt doorverkoop tickets hard aan: seizoenkaart geblokkeerd en stadionverbod

17 oktober 2021, 17.22 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ajax treedt hard op tegen de doorverkoop van wedstrijdkaarten tegen woekerprijzen. Inmiddels zijn 25 seizoenkaarthouders getraceerd die aangekochte kaarten voor de wedstrijd tegen Borrusia Dortmund voor grof geld op internet hebben aangeboden. Hun seizoenkaart is geblokkeerd, ze krijgen een stadionverbod van 1,5 jaar en een boete van 450 euro.

Dat is te lezen op de website van Ajax Life vandaag.

Tijdens de kaartverkoop van Ajax - Borussia Dortmund werden al snel de eerste tickets voor honderden euro's aangeboden op websites als Marktplaats, Viagogo en Ticketswap. De club besloot de gegevens van de 25 verkopers te achterhalen. Deze konden direct gelinkt worden aan zwarthandel.

“Ajax zal deze personen ook aanmelden bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod,” laat een voorlichter van de club aan Ajax Life weten. De club verwacht dat het aantal getraceerde verkopers in de komende dagen verder zal oplopen.

De handelaren op de zwarte markt die getraceerd zijn probeerden voornamelijk kaarten van de wedstrijd tussen Ajax en Borussia Dortmund tegen woekerprijzen te verkopen. Een deel van hen bood ook kaarten aan voor de wedstrijden tegen PSV en Besiktas.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938