Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ongedocumenteerden sporten samen met Amsterdammers: "Ben zo gelukkig aan het eind van de dag"

17 november 2021, 21.09 uur · Aangepast 23 november 2021, 15.34 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een grote groep ongedocumenteerden sport momenteel buiten omdat zij nog geen QR-code kunnen krijgen. En zonder het coronatoegangsbewijs mogen zij niet de sportschool in. Elke dinsdagavond wordt er daarom door een groep Amsterdammers en ongedocumenteerden samen gesport in het Westerpark. De sportlessen worden georganiseerd door het Amsterdamse sportmerk KLABU.

Het KLABU team nam drie maanden geleden het initiatief. Om mensen zonder geldige verblijfspapieren in de stad in verbinding te brengen met Amsterdammers zijn gestart met de wekelijkse workouts.

Quote

"Waarom is het niet elke dag dinsdag?"

deelnemer aan de sportavond

In het begin kwamen er drie belangstellenden op de sportavonden af, maar al snel groeide dit tot veertig. "Ik ben zo gelukkig aan het eind van de dag", aldus één van de deelnemende ongedocumenteerden. "Waarom is het niet elke dag dinsdag", verzucht een andere deelnemer.

Jan van Hövel oprichter van KLABU laat weten dat hij elke keer weer geïnspireerd raakt als hij de groep ziet sporten. "Het zorgt voor nieuwe impulsen, nieuwe ervaringen en andere mensen die je niet zou tegen komen, en dat is Amsterdam."

Wil je ook meedoen aan de workouts, kijk dan op; www.klabu.org/amsterdam-spirit

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938