Start van hoofdcontent

Politiek

nl

FvD houdt bijeenkomst op tijdstip en plek verboden coronaprotest

30 december 2021, 22.39 uur · Aangepast 31 december 2021, 08.42 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Forum voor Democratie (FvD) houdt zondag om 12.00 uur een bijeenkomst op het Museumplein. Het gaat om exact dezelfde tijd en plek als de coronademonstratie die door de Amsterdamse driehoek donderdag werd verboden.

Het betreft de zogeheten "Kick-off campagne" van de politieke partij. Sprekers bij de bijeenkomst zouden onder andere Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren en raadslid Anton van Schijndel van FvD zijn.

"Na een intensieve selectieperiode kan Forum voor Democratie vol trots aankondigen dat de partij in 50 verschillende gemeenten mee zal doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022!", zo staat te lezen bij het evenement op Facebook. "Daarom zijn wij a.s. zondag te vinden om 12:00 op het Museumplein in Amsterdam voor de campagne kick-off!"

Een protest tegen de coronamaatregelen werd eerder op donderdag door de Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie, Openbaar Ministerie) verboden, omdat de organisatie niet wilde meewerken aan een goed verloop van de demonstratie. Vermoed wordt dat het demonstratieverbod tot ongeregeldheden zal leiden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938