Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veiligheidsregio: jaarwisseling onrustig maar beheersbaar, 27 aanhoudingen

1 januari 2022, 12.35 uur · Aangepast 1 januari 2022, 16.45 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De jaarwisseling verliep op meerdere plaatsen in de stad onrustig, maar door de massale inzet van agenten verloor de politie naar eigen zeggen nergens echt de controle. Wel is de Mobiele Eenheid ingezet en zijn er agenten en ambulancemedewerkers belaagd. In totaal zijn er 27 mensen aangehouden.

AT5

Dat meldt de veiligheidsregio Amsterdam op basis van voorlopige rapportages van de politie, brandweer, gemeenten en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie. In totaal waren er vier vuurwerkgerelateerde gewonden. Dat is meer dan vorig jaar, maar minder dan in de jaren ervoor. Het aantal aanhoudingen is vergelijkbaar met dat van vorig jaar.

Ingrijpen ME

Het was vannacht onder meer onrustig rond de Burgemeester Röellstraat in Nieuw-West. Toen de leden van de de Mobiele Eenheid (ME) daar uit het busje stapten, renden de overlastgevende jongeren weg. Voor die tijd waren er al diverse autobrandjes in de buurt. Ook elders in de stad gebeurde dat, ook al vroeg in de avond.  Volgens de politie is er in de stad verder met vuurwerk gegooid naar ambulancepersoneel. Door de ordeverstoring kon ter plaatse even geen brandweer worden ingezet. Ook op IJburg is de ME aanwezig geweest om overlast door jongeren in te dammen. 

Eerder in de nacht moest de politie ingrijpen op De Dam, waar zich duizenden mensen hadden verzameld. Nadat er met vuurwerk naar agenten was gegooid werd een groot deel van de aanwezigen weggestuurd. Om agenten te ondersteunen was de ME ook daar aanwezig. 

De verwachting is dat er in de komende dagen nog meer aangiftes en meldingen binnen zullen komen.

Inter Visual Studio / Remy Roosien

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938