Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkeershinder vanwege werkzaamheden op de Weesperstraat: "Het is wel een beetje lastig hier"

31 januari 2022, 12.42 uur · Aangepast 31 januari 2022, 13.47 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

Op de Weesperstraat tussen de Nieuwe Kerkstraat en het Namenmonument worden grootschalige werkzaamheden gecombineerd uitgevoerd. Deze verschillende werkzaamheden geven overlast en zorgen voor verkeershinder op dit traject.

AT5

De makers van het AT5-programma  Het Verkeer  zijn weer terug op de Weesperstraat om een kijkje te komen nemen bij de nieuwe werkzaamheden in het gebied. Projectleider Danielle Meiboom praat de verslaggevers bij over het werk dat op dit moment wordt uitgevoerd.

"Wij zijn hier als gemeente drie projecten aan het uitvoeren. Het fietspad bij het Namenmonument wordt definitief gemaakt, die was tijdelijk", vertelt de projectleider. "Daarnaast hebben wij een blackspot, een plek waar een zwaar ongeluk is gebeurd, aangepakt en daar wordt een extra voetgangersoversteek gemaakt. En wij zijn de straat aan het vergroenen in samenwerking met bewoners en ondernemers."

"De Weesperstraat is een drukke straat, daarom willen wij alles zo snel mogelijk tegelijk doen en niet heel lang achter elkaar. De overlast is daardoor als het goed is voor het verkeer en voor de bewoners kleiner", aldus een tevreden projectleider.

Quote

"Ik ben blij dat ze aan het afronden zijn en het wordt er allemaal mooier op"

horecaondernemer

Een horecaondernemer wiens zaak zich in de Nieuwe Kerkstraat bevindt is enthousiast over de werkzaamheden. "Ik ben blij dat ze aan het afronden zijn en het wordt er allemaal mooier op. Dus wij gaan de goede kant op nu wij weer open mogen." Voor een taxichauffeur is het wat moeilijker met alle drukte op de Weesperstraat nu: "Ik breng gehandicapte mensen van deur tot deur. Dus het is wel een beetje lastig hier."

Gevolgen voor het verkeer

Auto's hebben minder rijbanen tot hun beschikking en fietsers moeten omrijden via de Amstel. Overstekende voetgangers worden geholpen door verkeersregelaars, maar kunnen ten allen tijde langs het werk hun weg vervolgen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind maart klaar, maar de fietsers kunnen vanaf half februari weer langs de werkzaamheden fietsen.

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden