Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verbreding fietspad Osdorperweg: "Jammer dat de bomen weggaan"

11 februari 2022, 14.26 uur · Aangepast 11 februari 2022, 14.49 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

Op de Osdorperweg wordt momenteel gewerkt aan het verbreden van de fiets- en voetpaden. Het gaat om het gedeelte tussen de Ookmeerweg en de Pieter Calandlaan. De makers van het AT5 programma Het Verkeer nemen een kijkje bij de werkzaamheden. 

AT5

Quote

"Op zich vind ik het wel goed, want het fietspad is wel smal voor brommers"

fietser

Op de plek waar het verbrede fiets- en voetpad komt, ligt nu nog een lang zandpad. Het asfalt is toe aan vervanging en tegelijkertijd worden de paden een stuk breder gemaakt. "Dit fietspad is een belangrijke fietsverbinding en voldoet niet meer aan de huidige norm qua breedte", vertelt projectleider Bert-Jan de Bruin. Om bij zowel het fiets- als het voetpad weer aan de norm te voldoen, worden beide paden verbreed. 

Om deze verbreding mogelijk te maken, worden langs het pad 23 bomen gekapt. Ondanks dat er in Amsterdam ruim een miljoen bomen staan, is dit best een groot aantal. "We kappen er veel, maar er komen tien grotere en dikkere bomen voor terug, die zullen tussen Osdorperban en Tussenmeer worden aangeplant." 

Quote

"Ronduit zonde, het houdt juist net een beetje de wind tegen"

wielrenner

Een passerende wielrenner vindt de verbreding van het fietspad overbodig. "Het is prima te fietsen en breed genoeg, dus ik zie de noodzaak niet om het breder te maken." Hij ziet het ook niet zo zitten om met zijn fiets van het pad te waaien, nu de bomen worden gekapt. "Ronduit zonde, het houdt juist net een beetje de wind tegen." 

Gevolgen voor het verkeer 

De gevolgen voor het verkeer vallen mee volgens projectleider Bert-Jan de Bruin. Het betreft alleen omleidingen voor voet- en fietsverkeer, die worden omgeleid via de Baden Powelweg. 

De werkzaamheden moeten november 2022 gereed zijn.

Op de hoogte blijven van alle opbrekingen in Amsterdam? Kijk op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden