Start van hoofdcontent

Stad

nl

Storm nog niet voorbij: vanavond code oranje

20 februari 2022, 14.02 uur · Aangepast 20 februari 2022, 16.32 uur · Door AT5/NH Amsterdam

We zijn nog niet af van het stormachtige weer: er is vanavond weer kans op zware windstoten. Het KNMI heeft voor vanavond daarin code oranje afgekondigd. Momenteel geldt er nog code geel voor het hele land. 

AT5 / Luuk Koenen

Het gaat vanmiddag steeds harder waaien vanuit het zuidwesten. De zwaarste windstoten worden vanavond verwacht. Het gaat dan om windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur, die aan de kust kunnen oplopen tot zo'n 100 kilometer per uur. 

Vooral tijdens buien kan het in het tweede deel van de avond nóg harder gaan waaien. De windstoten kunnen plaatselijk schade veroorzaken. Rijkswaterstaat waarschuwt om alert de weg op te gaan. Bomen zijn door storm Eunice mogelijk al wat minder stabiel en zouden nu een laatste zetje kunnen krijgen. De waarschuwing geldt vanavond vooral tussen 20 en 23 uur.

Misschien was je het al niet van plan met dit hondenweer, maar de gemeente geeft het dringende advies om niet naar parken en plekken met veel bomen te gaan. Loshangende takken kunnen daar voor gevaar zorgen.

Ook morgen nog wind

De waarschuwingen gelden ook een groot deel van morgen nog, want ook dan staat er veel wind. Pas morgenmiddag en morgenavond neemt de wind weer af. Dan vervallen ook de waarschuwingen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938