Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Berghuis en Klaassen knallen Ajax naar bekerfinale ten koste van AZ

3 maart 2022, 22.02 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het is Ajax gelukt om voor de derde keer in vier jaar tijd de bekerfinale te bereiken. De ploeg van Erik ten Hag versloeg op klinische wijze AZ met 2-0 in Alkmaar. De goals waren van Steven Berghuis en Davy Klaassen. 

Beide ploegen speelden niet in hun beste opstelling. Bij AZ zat Fredrik Midtsø niet bij de selectie wegens een blessure. Bij de Amsterdammers ontbrak Noussair Mazraoui (knieklachten) en nam Davy Klaassen weer plaats op de bank. Voor hem stond Ryan Gravenberch in de basis. 

Oud-AZ’er Steven Berghuis brak na elf minuten de ban met een afstandschot. De bal plofte via de paal achter Peter Vindahl: 0-1. De eerste helft werd verder gekenmerkt door verschillende kleine opstootjes. Het enige gevaar van AZ was een volley van Jesper Karlsson die hoog over ging. Antony schoot voor rust nog op de lat. 

Beslissing Klaassen

De opstootjes bleven na rust uit waardoor het ongemeen spannend bleef. Beide ploegen kregen ook geen uitgespeelde kansen. Een schot van Antony eindigde in de handen van Vindahl, Berghuis dwong de goalie later tot een redding. AZ kon hier alleen een gekraakt schotje van de ingevallen Tijjani Reijnders tegenover stellen.  

Vlak voor tijd besliste invaller Klaassen toch het duel door een voorzet van een andere invaller, Nicolas Tagliafico. De middenvelder kon de bal simpel binnentikken voor open doel achter Vindahl: 0-2. Door de zege van Ajax komt er een einde aan de lange ongeslagen reeks van achttien wedstrijden van de Alkmaarders. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938