Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grotere terrassen mogen blijven, tenzij overlast te groot is

5 juni 2022, 12.00 uur · Door Jimmy Miltenburg

Het coalitieakkoord van de PvdA, GroenLinks en D66 komt met goed nieuws voor horecaondernemers. Er is goedkeuring om de uitgebreide terrassen uit coronatijd voort te zetten wanneer dat zonder overlast kan. 

Jorrit op de Weegh, eigenaar Barça

Een grote glimlach bij de eigenaar van Barça, op het Marie Heinekenplein. "Dit nieuws wat nu komt is onwijs fijn, maar ik ga er niet meteen vanuit dat het definitief is", reageert Jorrit op de Weegh. "Als het zo is spring ik een gat in de lucht en dan kunnen we gaan knallen." Er is een reden voor zijn terughoudendheid, want in het akkoord staat dat er geen overlast mag worden ondervonden van het verlengen van de terrasuitbreiding. 

Vrees voor overlast

Buurtbewoners aan het Marie Heinekenplein zijn verdeeld. Er wordt door sommigen positief gereageerd, maar anderen zijn kritischer. Er is vrees voor aanhoudende overlast van afval, meer geluid en minder bewegingsruimte op het plein. "De vluchtroutes worden beperkt", aldus buurtbewoner Roger van Maris. "Ik zou de uitbreidingen teruggedraaid willen zien, want zoveel is het niet. Het komt eigenlijk de gezelligheid niet ten goede, zeker ook omdat het plein steeds smeriger wordt."

De uiterste hoek bij De Tulp heeft ook een terrasuitbreiding waar vanuit de buurt wordt gehoopt op een aanpassing. "Er staan hier plantenbakken op de hoek,wat op zich gezellig is, maar dit wordt wel heel krap", beschrijft Gerdien Dalmulder. "Dus als je hier met een kinderwagen of rolstoel doorheen wil, dan wordt het een beetje krap, dus het mag hier ietsje minder wat mij betreft."

Goed overleg

De eigenaar van De Tulp kon niet reageren, maar de bedrijfsleider van Barça ziet geen problemen. Volgens hem laten ze genoeg ruimte over voor mensen om het terras te passeren en houden ze zich aan de regels, dus hopen ze dat de uitbreiding gewoon kan blijven. "Dat zal moeten gaan door goed overleg met de buurt, ook samen met alle horecaondernemers op dit plein", legt Jorrit Op De Weegh uit. "Dan kunnen we de standpunten naast elkaar leggen en overwegen. Uiteindelijk zal de gemeente de doorslaggevende factor zijn of we wel of niet door mogen gaan."

Het is op dit moment nog onduidelijk of de gemeente mensen de ruimte zal geven om bezwaar te maken tegen het besluit om de grotere terrassen te laten staan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938