Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Tumor ontdekt bij oud-Ajacied Haller

19 juli 2022, 07.20 uur · Door AT5

Bij oud-Ajacied Sebastien Haller is een tumor in een van zijn teelballen geconstateerd, zo meldt zijn nieuwe werkgever Borussia Dortmund. De 28-jarige spits heeft het trainingskamp van de club in Zwitserland verlaten en wordt in Duitsland verder onderzocht. 

AT5 / Luuk Koenen

De voormalig Ajacied voelde zich maandagochtend na de training niet lekker. Borussia Dortmund liet eerst weten dat Haller ziek was, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een tumor bij een teelbal heeft zitten. 

"Dit nieuws kwam vandaag als een schok voor Sébastien en voor ons allemaal", aldus sportdirecteur van de Duitse club Sebastian Kehl. "De hele Borussia-familie wenst dat Sébastien zo spoedig mogelijk helemaal gezond wordt en dat we hem snel weer in de armen kunnen sluiten. We zullen er alles aan doen dat hij de best mogelijke behandeling krijgt."

31 miljoen euro

Haller maakte deze transferperiode de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund voor een bedrag van 31 miljoen euro, plus vier miljoen euro aan bonussen. De Ivoriaan speelde sinds januari 2021 bij de Amsterdammers en wist afgelopen seizoen 21 keer in de Eredivisie en elf keer in de Champions League te scoren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938