Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Italiaanse spits Lucca (21) op huurbasis naar Ajax'

30 juli 2022, 15.20 uur · Door AT5

Ajax heeft naast Brian Brobbey een tweede spits gevonden. De Italiaan Lorenzo Lucca wordt voor één seizoen gehuurd van tweede divisionist AC Pisa, met een optie tot koop. De 21-jarige spits vliegt zondagavond richting Amsterdam en wordt maandagochtend medisch gekeurd.

Dat laten bronnen binnen de club weten aan De Telegraaf. Ajax betaalt aan Pisa één miljoen euro voor de huurperiode. Als de club Lucca langer in Amsterdam wil houden, kan Ajax de Italiaan voor tien miljoen euro definitief overnemen.

Pinchhitter

Ajax-trainer Alfred Schreuder wilde, naast het terughalen van Brian Brobbey, nog een spits achter de hand hebben. De club was daarin op zoek naar een zogenoemde pinchhitter, een spits die moeizaam lopende wedstrijden kan openbreken. Volgens De Telegraaf stonden er zo'n tien namen op het lijstje bij Ajax, maar vielen veel spitsen af vanwege de hoge vraagprijs of salariseisen.

Met een lengte van twee meter is de jonge Italiaan precies wat Schreuder zoekt. Lucca heeft bij zijn club AC Pisa 35 wedstrijden gespeeld. Daarin vond hij zes keer het net en gaf hij vier keer een assist. Hij heeft ook vijf interlands mogen spelen voor Italië Onder 21, daarin wist hij twee keer te scoren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938