Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Negen Ajacieden in voorselectie Oranje: Taylor en Brobbey voor het eerst

2 september 2022, 13.30 uur · Door AT5

Bondscoach Louis van Gaal heeft negen Ajacieden opgenomen in zijn voorselectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België. Brian Brobbey en Kenneth Taylor kunnen hun debuut maken voor het grote Oranje. 

AT5 / Luuk Koenen

Naast de twee jonge talenten heeft Van Gaal ook Remko Pasveer, Daley Blind, Jurriën Timber, Devyne Rensch, Davy Klaassen, Steven Berghuis en Steven Berwijn opgenomen in de 32-koppige voorselectie. Of alle negen Ajacieden ook bij de definitieve selectie zitten moet nog even op worden gewacht, die maakt de bondscoach pas op 16 september bekend. 

Naast de huidige Ajacieden heeft Van Gaal ook een aantal oud-spelers van de club opgenomen in zijn voorselectie. Jasper Cillissen, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Pascal Struijk konden allemaal rekenen op een belletje van de oefenmeester. 

Oranje speelt aan het einde van september twee wedstrijden in de Nations League, waar Nederland op het moment eerste in de groep staat. Op 22 september reist Oranje af naar Polen en op 25 september komen de Belgen op bezoek in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd tegen de Rode Duivels is tevens de uitzwaai wedstrijd voor het WK in Qatar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938