Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gevonden menselijke resten op bedrijventerrein zijn van UvA-student Sumanta Bansi

15 september 2022, 18.09 uur · Aangepast 15 september 2022, 18.28 uur · Door Priscilla Overbeek

De menselijke resten die dinsdag werden gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn zijn door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) geïdentificeerd. Uit onderzoek blijkt dat het inderdaad gaat om het lichaam van Sumanta Bansi. Ze was student in Amsterdam, op de UvA.

NH Nieuws, Inter Visual Studio

De 42-jarige Manodj B. uit Hoorn werd in juli 2022 veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het doden van Sumanta en het laten verdwijnen van haar zwangere lichaam.

Sumanta verdween in februari 2018 uit haar woonplaats in Hoorn. Ze had een geheime relatie met Manodj en bleek in het jaar van haar verdwijning voor de tweede keer zwanger van hem. Het jaar daarvoor had ze onder druk van de familie B. abortus laten plegen. Deze keer wilde ze het kindje koste wat kost houden.

Vader en zoon

Op 18 februari 2018 verdween de zwangere Sumanta spoorloos en werd nooit meer wat van haar vernomen. De politie ging uit van een misdrijf en wees Manodj en zijn vader Dwarka B. aan als verdachten.

De afgelopen jaren heeft de politie op verschillende plekken gezocht naar het lichaam van Sumanta, maar telkens werd er niets gevonden. Haar lichaam werd eergisteren gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn, de plek die Manodj eerder die dag heeft aangewezen.

Politie en OM doen verder onderzoek in deze zaak. In belang van het onderzoek worden er op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938