Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Italiaanse politie: meerdere Ajax-fans in het ziekenhuis na knokpartijen in Napels

12 oktober 2022, 10.50 uur · Aangepast 12 oktober 2022, 15.54 uur · Door Maarten Westerduin & Esperanza Visser

Na opstootjes in Napels tussen fans van Napoli en Ajax zijn zeker drie fans in het ziekenhuis beland. De Napolitaanse politie bevestigt dat aan AT5. Nadat het in de nacht van maandag op dinsdag al onrustig was in de stad, raakten supporters van beide clubs afgelopen nacht opnieuw slaags.

Bart Elshof

Twee slachtoffers hoorden bij een groep Ajax-fans, die in een pizzeria in het centrum van de stad ultra's van Napoli tegen het lijf liepen. Volgens de lokale krant Il Mattino zaten daar toen Ajax-fans die zijn belaagd door met knuppels bewapende hooligans.

Even later ontstonden er ook opstootjes op Bianchi Nuovi, een plein in het centrum van de stad. Ook hierbij zouden er volgens de politie twee Ajax-fans gewond zijn geraakt. Eén van hen werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Steekpartij

In de nacht van maandag op dinsdag ging het ook al mis, toen een Ajax-fan neergestoken werd door een aanhanger van Napoli. Volgens La Repubblica is het slachtoffer een 21-jarige man. Hij zou onderweg naar het hotel waar hij verbleef belaagd zijn door een groep ultra's van de Italiaanse club.

Volgens Marco Lombardi, een Italiaanse journalist van voetbalmedium CalcioNapoli24, is het geweld de laatste dagen extremer dan normaal. Vooral het nieuws van de neergestoken Ajax-supporter maakt veel tongen los in de stad, vertelt hij aan AT5.

Ajax speelt vanavond om 18.45 uur de Champions Leaguewedstrijd tegen Napoli in het Stadio Diego Armando Maradona.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938