Start van hoofdcontent

Stad

nl

Peter R. de Vries Foundation: 100.000 euro voor gouden tip in moordzaak Rosleny

17 november 2022, 18.51 uur · Aangepast 17 november 2022, 19.07 uur
Door AT5 · Foto: Rosleny Magdalena

Na de stille tocht ter nagedachtenis aan de vandaag zes jaar geleden vermoorde Rosleny Magdalena uit Zuidoost heeft de Peter R. de Vries Foundation bekend gemaakt dat er een beloning van 100.000 euro is voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de dader.

Ook is er 25.000 euro beschikbaar gesteld voor de tip die leidt naar de identificatie van de op camerabeelden vastgelegde fietser. Om aanspraak te maken op (een van) deze bedragen dient de gouden tip voor 17 mei 2023 bij de Foundation te zijn binnengekomen.

17 november 2016

Vandaag zes jaar geleden vertrekt Rosleny rond 8.00 uur van huis om haar dochter naar de Lotusschool, aan het Holendrechtplein, te brengen. Op datzelfde moment verschijnt er een fietser in beeld bij het viaduct van de Holendrechtdreef. Dit is vlakbij de Vomar. De fietser lijkt vanaf het Ochtenhof aan te komen fietsen. Nadat Rosleny haar dochter heeft weggebracht en onder het viaduct doorfietst, lijkt zij te worden gevolgd door de fietser in een regenpak, die daar eerder rondhing. Als Rosleny bij de brug aan het Maldenhof fietst, wordt zij beschoten. Het is dan ongeveer 8.15 uur. Reanimatie mag helaas niet meer baten. Zij sterft ter plekke.

Sindsdien was dit een van de zaken waar misdaadverslaggever Peter R. de Vries zich in vastbeet. De Peter R. de Vries Foundation gaat ermee door en is op zoek naar de gouden tip die leidt tot aanhouding en veroordeling van de dader.

Het politieonderzoek kan ook verder geholpen worden als de identiteit van de fietser kan worden vastgesteld. Deze fietser kan tenslotte de dader zijn of een hele belangrijke getuige. Daarom looft de Peter R. de Vries Foundation een extra 25.000 euro uit om de identiteit vast te stellen van deze persoon. Deze fietser, man of vrouw, is waarschijnlijk tussen de 170 cm en 185 cm. Droeg een regenjas met een witte en/of reflecterende streep op de schouders en reed op een damesfiets. Over de schouder is een tas te zien.

Quote

"De zaak heeft ingrediënten die erop wijzen dat de oplossing mogelijk is"

peter r. de vries op 17 november 2019

Drie jaar na de moord op Rosleny sprak Peter R. de Vries met AT5 over deze zaak. “Ik vind dat de zaak ingrediënten heeft die erop wijzen dat de oplossing mogelijk is. Daarom wil ik er ook alles aan doen om iedereen te stimuleren om nog een tandje bij te zetten, een extra stap te zetten. Mijn overtuiging is dat het kan en dan moet het ook.”

"Spreek nu!

Kelly de Vries, directeur van de Peter R. de Vries Foundation: "De politie stond op het punt deze moordzaak over te dragen aan het coldcaseteam. De Peter R. de Vries Foundation wil alles op alles zetten om deze zaak nu op te lossen, omdat er mensen moeten zijn die weten wat er is gebeurd. Spreek nu! Dit kan. ook anoniem, via ons tipformulier."

Meer informatie over Rosleny Magdalena en de exacte voorwaarden die zijn verbonden aan uitloving van deze beloning zijn te vinden op www.peterrdevries.nl. Tips over de moord op Rosleny of over de fietser: [email protected]

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938