Start van hoofdcontent

Stad

nl

Flyeren voor de in 2016 vermoorde Rosleny: 'Laat ons niet zitten met vragen als jij de antwoorden hebt'

20 augustus 2022, 18.00 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Shulesca de la Croes wil weten wie bijna zes jaar geleden haar nicht heeft vermoord. De 28-jarige Rosleny Magdalena werd op de ochtend van 17 november 2016 in Zuidoost doodgeschoten nadat ze haar dochtertje naar school had gebracht. Shulesca weet zeker dat er in de Bijlmer mensen rondlopen met antwoorden. Via een flyer roept ze die mensen op om na zes jaar eindelijk hun mond open te trekken. 

Shulesca heeft zo'n 2000 flyers laten drukken. Met daarop een foto van haar vermoorde nicht Rosleny en de tekst: 'Laat ons niet zitten met vragen als jij de antwoorden hebt. Help ons dit hoofdstuk af te sluiten!'

De pijn om de dood van Rosleny  zit nog diep bij Shulesca. De woede ook. "Genoeg is genoeg. Mensen moeten gaan praten. Haar dochtertje is inmiddels 12 jaar geworden. Die stelt zoveel vragen. En wij als familie kunnen niet rusten voordat het is opgelost."

Tekst gaat verder onder de afbeelding: 

Shulesca deelt flyers uit op het Bijlmerplein - AT5

Begin dit jaar werd voor het eerst een verdachte aangehouden in de moordzaak, een 29-jarige vrouw. Hoewel ze later is vrijgelaten, blijft ze verdachte in het onderzoek. "Maar zonder tips, zonder hard bewijs kom je er eigenlijk niet," zegt Shulesca. Alleen blijven in de Bijlmer de lippen op elkaar. "Mensen praten hier gewoon niet. De Bijlmer is het probleem gewoon."

Shulesca en de rest van de familie werden eerder bijgestaan door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Na de moord op De Vries is zijn zoon Royce zich met de zaak gaan bemoeien. En die heeft Shulesca op het hart gedrukt om aandacht te blijven vragen voor de zaak. En dat is dus ook precies wat Shulesca vandaag doet. "Ik geef niet op. Dan maar flyeren en hopen dat dit wel werkt. Zo niet, dan ga ik door."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938