Start van hoofdcontent

Stad

nl

Renovatie Piet Heintunnel weer niet op tijd af: opening opnieuw met paar weken uitgesteld

28 november 2022, 16.20 uur · Aangepast 28 november 2022, 16.34 uur · Door AT5

De renovatie van de Piet Heintunnel gaat nog langer duren dan gepland. Eerder werd de opening al met twee maanden uitgesteld naar komende vrijdag, maar nu blijkt dat ook die datum niet wordt gehaald. De tunnel is nu al 17 maanden dicht en opent pas over een paar weken, de precieze datum is nog niet duidelijk. 

Dat schrijft wethouder Melanie van der Horst aan de gemeenteraad. De tunnel zou aanvankelijk vijftien maanden dicht zijn en op 30 september openen, maar door tegenslagen en coronamaatregelen werd die datum niet gehaald. De opening werd vervolgens twee maanden naar achteren geschoven. Nu blijkt dat ook die planning niet haalbaar is.

Vluchtdeuren en camerabeelden

Uit de laatste testen die zijn verricht bleek dat de tunnel nog niet klaar was om het verkeer toe te laten. Zo moet er nog 'hard worden gewerkt' aan het goed instellen van het sluiten van de vluchtdeuren en aan de optimalisatie van de stabiliteit van de camerabeelden uit de tunnel op de schermen in de verkeerscentrale.

Volgens Van der Horst moet het wel allemaal snel opgelost zijn. De verwachting is dan ook dat de vertraging van de opening maar een paar weken gaat duren. Voor omwonenden is de tweede uitstelling van de tunnel een tegenvaller. Dagelijks staat er een een lange file op de Zeeburgerdijk bij de Amsterdamse brug, omdat het verkeer de tunnel niet kan gebruiken. 

Bij de renovatie worden de technische installaties in de tunnelbuizen en de dienstgebouwen vervangen. Ook wordt de bediening en besturing van de tunnel vernieuwd. Daarnaast was de brandveiligheid in de tunnel een belangrijke factor voor de renovatie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938