Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax op trainingskamp in Marbella: veel jonkies mee en drie opvallende afwezigen

28 november 2022, 20.30 uur · Aangepast 29 november 2022, 07.11 uur · Door Bas Velzel

Vanwege het WK in Qatar is de winterstop voor Ajax al twee weken geleden begonnen. Zoals gewoonlijk reist de selectie van de Amsterdammers naar een zonnigere plek om daar een trainingskamp te houden in de voetballoze periode. Trainer Alfred Schreuder heeft 27 spelers meegenomen richting het Spaanse Marbella. Veel spelers van Jong Ajax hebben de reis gemaakt en naast de WK-afwezigen zijn er nog drie Ajacieden die hun koffers niet hoefden te pakken. 

Silvano Vos en Tristan Gooijer bij Jong Ajax-trainer John Heitinga

De Ajacieden die uitkomen op het WK zijn Remko Pasveer, Daley Blind, Jurriën Timber, Jorge Sanchez, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Dusan Tadic, Steven Berghuis en Steven Bergwijn. De elf spelers zijn daarom afwezig op het trainingskamp.

Opvallend is dat ook Lucas Ocampos, Lisandro Magallán en Kik Pierie afwezig zijn. Volgens het Algemeen Dagblad wil Ajax binnenkort afscheid nemen van het drietal en heeft daarom besloten om hen niet mee te nemen. De Amsterdammers zouden ondertussen in onderhandeling zijn met Sevilla om Ocampos halverwege zijn huurperiode terug te laten keren. 

Jong Ajax

Naast de namen van het eerste elftal die je verwacht op het trainingskamp, zoals Brian Brobbey, Devyne Rensch, Calvin Bassey en Owen Wijndal, is er ook veel ruimte voor een aantal talenten die hun minuten maken onder John Heitinga bij Jong Ajax. Zo zijn de wat meer ervaren Jong Ajax-spelers Kian Fitz-Jim en Christian Rasmussen mee, maar is er ook ruimte voor nieuwelingen Olivier Aertssen, Gabriel Misehouy en Silvano Vos. Trainer Heitinga is ook mee op het trainingskamp. 

Volledige selectie die mee is naar Marbella

Maarten Stekelenburg, Jay Gorter, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Ahmetcan Kaplan, Devyne Rensch, Florian Grillitsch, Youri Regeer, Brian Brobbey, Lorenzo Lucca, Francisco Conceição, Youri Baas, Christian Rasmussen, Kristian Hlynsson, Amourricho van Axel Dongen, Kian Fitz-Jim, Jeppe Kjaer, Donny Warmerdam, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Jaydon Banel, Tom de Graaff, Giovanni, Gabriel Misehouy, Silvano Vos, Jorrel Hato, Ar’jany Martha

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938