Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Verdachten plofkraak in Oosterparkbuurt op beeld

4 december 2022, 13.00 uur · Door AT5

Op meerdere plekken in de stad werden de afgelopen maanden plofkraken gepleegd. Op de vroege ochtend van zondag 7 augustus is het raak op de hoek van de Iepenweg en de Eerste Oosterparkstraat. In Bureau 020 deze week beelden van de verdachten.

"Het was te verwachten na de explosie van twee weken geleden hier om de hoek", zegt een man die AT5 die dag spreekt vlakbij de plek van de plofkraak. De eerdere explosie waar hij het over heeft is die op het Beukenplein. Daarbij raakt zelfs iemand gewond. 

Dat is niet het geval bij de plofkraak aan de Iepenweg, maar ook daar is de schade groot. De geldautomaat waar de verdachten het op voorzien hebben wordt eruit geblazen, ook raken meerdere geparkeerde auto's en fietsen beschadigd. In het belang van het onderzoek kan de politie niet zeggen of de verdachten buit maakten.

Quote

"Tussen de brokstukken vindt de recherche een voorwerp waarop zeer interessante en relevante sporen worden aangetroffen"

Anneke de vries, Politie Amsterdam

De twee mannen die verdacht worden van de plofkraak staan op beelden van beveiligingscamera's. Ze hebben allebei zwarte kleren aan, een van de twee draagt een broek met een witte streep op de zijkant. Ook is een groot logo van The North Face op z'n rug te zien. Hij draagt een wit mondkapje en witte handschoenen.

"Tussen de brokstukken vindt de recherche een voorwerp dat vermoedelijk is gebruikt om de explosie te veroorzaken", zegt Anneke de Vries van de politie Amsterdam. "Op dit voorwerp worden zeer interessante en relevante sporen aangetroffen. Hier doen we nog onderzoek naar. Heb jij informatie over de twee verdachten? Neem dan contact met ons op." 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.