Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kerstpakketten voor minderbedeelden: "Op nummer één stond waspoeder"

24 december 2022, 13.00 uur · Door Hedwig Goudsmit

In de Indische Buurt hebben meer dan vierhonderd mensen met een laag inkomen een kerstpakket gekregen. Het gaat om mensen die niet bij de Voedselbank terecht kunnen, maar wel moeite hebben met rondkomen. In de Indische Buurt is het aantal minimahuishoudens groot. "Er zitten maaltijden in voor eerste en tweede kerstdag."

Met een inzamelingsactie is meer dan twaalfduizend euro opgehaald. Initiatiefnemer Tim Doornewaard is trots. "Onvoorstelbaar dat dit is gelukt binnen een week", zegt hij. "Dat honderden mensen hebben gedoneerd en tientallen mensen vrijwillig helpen, hartverwarmend."

Armoedemonitor

Volgens de laatste cijfers van de armoedemonitor per wijk, behoort 26 procent van de huishoudens in de Indische Buurt tot de minima. 30 procent heeft een laag inkomen.

Wasmiddel en doucheschuim

Achter Doornewaard zijn de vrijwilligers van het initiatief van 'Club 10' druk bezig met het inpakken van de kerstpakketten. De organisator heeft bij de groep voor wie de dozen zijn gevraagd wat ze graag zouden willen hebben. "Op nummer één stond waspoeder", vertelt hij. Daarom hebben ze twee soorten poeder en wasmiddel per doos. "En doucheschuim, dat is een luxeproduct." Daarnaast krijgen de ontvangers ingrediënten voor twee maaltijden, voor eerste en tweede kerstdag.

"Ik hoop dat de mensen er blij mee zijn", zegt Doornewaard. "en dat ze zich gezien voelen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938