Start van hoofdcontent

Stad

nl

Maand lang werkzaamheden aan Berlagebrug voor zomerse afsluiting van vier maanden

9 januari 2023, 16.30 uur · Door AT5

De gemeente is begonnen met de werkzaamheden aan de Berlagebrug ten voorbereiding van de grote renovatie die in de zomer staat gepland. De werkzaamheden aan de brug over de Amstel duren tot en met 6 februari. 

Wikimedia Commons / S Sepp

Onder de werkzaamheden, die nu nog niet zo ingrijpend zijn, vallen het verwijderen en opknappen van de verlichting van de brug. Tijdelijke verlichting wordt dan geïnstalleerd. Het verkeer ondervindt geen overlast van de werkzaamheden, alleen de stoep wordt deze maand versmald. De werkzaamheden vinden vooral overdag plaats, alleen in de nacht van 17 op 18 januari en in de nacht van 31 januari op 1 februari wordt er gewerkt. 

Van de zomer wél ingrijpende werkzaamheden

De kleine werkzaamheden zijn ter voorbereiding van de werkzaamheden die rond de zomer van start moeten gaan, die wél ingrijpend gaan zijn. Het gedeelte van de Berlagebrug dat opengaat, wordt vernieuwd en ook het binnenwerk van de brug wordt onder handen genomen. Ook een aantal monumentale onderdelen worden opgeknapt. 

De gemeente sluit daarom de brug voor vier maanden af voor al het verkeer. De bedoeling is dat in het voorjaar een hulpbrug wordt gebouwd voor fietsers, voetgangers én de nood- en hulpdiensten. De exacte data voor de afsluiting van de brug komende zomer zijn nog niet bekend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938