Start van hoofdcontent

Stad

nl

Heropening Piet Heintunnel laat op zich wachten: gemeente wacht nog op 'openstellingsvergunning'

12 januari 2023, 13.35 uur · Aangepast 12 januari 2023, 14.58 uur · Door AT5

Hoewel de werkzaamheden in de Piet Heintunnel er al een tijdje opzitten, duurt het nog zeker tot volgende week voordat de doorgang weer open mag. Een woordvoerder van wethouder Melanie van der Horst laat weten dat de gemeente nog wacht op een vergunning van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

De tunnel moest in juni 2021 sluiten voor werkzaamheden, omdat het niet aan de huidige veiligheidseisen voldeed. De renovatie zou eerst 15 maanden duren, maar dat werden er uiteindelijk 18. Eind december liet de projectmanager van de renovatie weten dat de tunnel veilig genoeg was om weer open te kunnen.

Vergunning

Maar die heropening laat nog even op zich wachten: daarvoor moet de omgevingsdienst eerst een zogenoemde openstellingsvergunning verlenen. Alle benodigde informatie die de gemeente daarvoor moet aanleveren, is inmiddels naar de dienst opgestuurd, verzekert de woordvoerder. 

De omgevingsdienst heeft aan de gemeente laten weten dat er volgende week een definitief besluit wordt genomen. "Bij een positief besluit van de omgevingsdienst, kan de Piet Heintunnel eind volgende week opengesteld worden", aldus de woordvoerder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938