Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie witheet na vijfde puntverlies op rij voor Ajax

17 januari 2023, 06.35 uur · Aangepast 17 januari 2023, 07.41 uur · Door AT5

De twee maanden winterstop lijken Ajax nog weinig goed te hebben gedaan. Ook de tweede wedstrijd na de jaarwisseling leverde geen overwinning op (0-0 tegen FC Twente). Daarmee leed de ploeg van Alfred Schreuder al voor de vijfde keer op rij puntverlies. Kale en Kokkie zijn er inmiddels wel een beetje klaar mee: "Bij ons is het elke week gegoochel."

Daarmee wordt negatieve reeks, die al ver voor de WK-break begon, alleen maar langer. De laatste competitieoverwinning van Ajax dateert alweer van (hou je vast) 22 oktober, toen Ajax in Waalwijk RKC met 4-1 aan de kant zette.

Nu het gat met koploper Feyenoord groter wordt, neemt ook de druk op trainer Alfred Schreuder toe. "Als je nou naar Twente kijkt", begint Kokkie, "die spelen op dit moment boven hun niveau. Maar als je ziet hoe die jongens aan de wedstrijd beginnen, allemaal koppies op scherp. Als je dan ziet hoe Ajax aan de wedstrijd begint: die hadden na 6 minuten 2-0 achter kunnen staan."

Een verschil van trainer, wil Kokkie ermee te zeggen. Ook Kale vindt dat Schreuder het aflegt tegen een iemand als Ron Jans, die nu bij FC Twente aan het roer staat. "Bekijk hun opstelling van wedstrijd 1 en vergelijk die eens met die van wedstrijd numero 16. Dan zie je dat Jans continu in dezelfde samenstelling speelt. Alleen bij blessures wisselt hij. Als je een vaste ploeg hebt, raken de spelers op elkaar ingespeeld. Bij ons is het elke week gegoochel. Elke week gooi je de boel overhoop."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938