Start van hoofdcontent

Sport

nl

Witte zakdoekjes in de Arena: Ajax-supporters eisen vertrek Schreuder

26 januari 2023, 21.05 uur · Aangepast 27 januari 2023, 16.42 uur · Door AT5

Uit onvrede over trainer Alfred Schreuder wapperde groot deel van het Ajax-publiek vanavond met witte zakdoekjes. Ook was er enige tijd "Schreuder rot op" te horen in het stadion. De actie begon vijf minuten na de aftrap van de wedstrijd tegen Volendam: naar de vijfde plek die Ajax op dit moment op de ranglijst inneemt. 

Het seizoen dat Ajax onder Schreuder beleeft, verloopt tot nu toe nog bijzonder moeizaam. Ajax heeft al zes competitiewedstrijden niet meer gewonnen en heeft nu een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord. Zondag eindigde de wedstrijd tegen de Rotterdammers in 1-1. 

Quote

"Helaas heeft Ajax op dit moment last van een zware griep. Neem dus je witte zakdoek mee."

Oproep op sociale media van de F-side

Wanneer Ajax vanavond tegen Volendam weer geen resultaat weet te halen, heeft het een historisch slechte reeks te pakken. Dan is het namelijk voor het eerst sinds 1964/65 dat Ajax meer dan zes wedstrijden achter elkaar niet wint. In het seizoen waarin een onervaren Rinus Michels aan het roer kwam te staan en een piepjonge Johan Cruijff op het middenveld speelde, eindigde Ajax op een 13e plaats.

Witte zakdoekjes zijn vaak het teken dat de trainer weg moet van de fans. De harde kern heeft waarschijnlijk voor de vijfde minuut gekozen omdat Ajax na zes competitieduels zonder zege naar de vijfde plaats van de eredivisie zijn gezakt. 

Het is trouwens niet de eerste keer dat er witte zakdoekjes te zien zijn in de Johan Cruijff Arena dit seizoen. Een deel van het publiek zwaaide met witte zakdoekjes, toen Napoli de 1-5 maakt tijdens  de Champions League-wedstrijd in oktober.

Als Ajax vanavond wint van FC Volendam dan stijgen ze naar de derde plaats in de Eredivisie. De laatste competitiezege van de Amsterdammers dateert van 22 oktober vorig jaar, toen bij RKC werd gewonnen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938