Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brug bij Nemo in februari vier dagen dicht

30 januari 2023, 16.30 uur · Door AT5 Producties

De Mr. J.J. van der Veldebrug, ook wel de Nemobrug, is een fiets- en voetgangsbrug die Oosterdokseiland verbindt met het NEMO Science Museum. Fietsers en voetgangers konden gebruik maken van een tijdelijke brug. De tijdelijke brug wordt weggehaald en de bestaande brug wordt rechtstreeks aangesloten op de vernieuwde kade. Ook de balk waar de brug op komt te liggen wordt vervangen. In Het Verkeer vertelt uitvoerder Jan van Engelen over de werkzaamheden. 

AT5

Om de aansluiting te maken met de kade, wordt eerst de fundatie en het betonwerk gedaan. "Op de fundatie komt de bekisting te staan en het vlechtwerk komt er in. Dit is het betonijzer", vertelt uitvoerder Jan van Engelen. "En daarop wordt het beton er weer ingestort."

Werkzaamheden Van der Veldebrug - AT5

Nadat de werkzaamheden aan de kade klaar zijn, wordt de brug vanaf 20 februari vier dagen afgesloten om de brug aan te sluiten. "Dit is de grootste uitdaging hier voor ons", zegt Van Engelen. Binnen deze vier dagen moet er veel gebeuren. De noodbrug wordt verwijderd, het hoekpunt wordt weggehaald en het definitieve dek wordt erin gezet. 

Gevolgen voor het verkeer

Op het moment zijn de gevolgen voor het verkeer niet groot. Voetgangers kunnen tijdelijk niet over de kade lopen en moeten via de straat langs het werk. 

De brug wordt vier dagen afgesloten van 20 februari 7.00 uur t/m 23 februari 17.00 uur. Hierna is de brug weer open.

Meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam.