Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie duidelijk over aankomende Klassieker: "Ajax gaat winnen"

13 maart 2023, 19.50 uur · Door AT5

Oké, Ajax wint van Heerenveen en blijft hijgen in de nek van Feyenoord. Maar dat is allemaal bijzaak, want aanstaande zondag staat de Klassieker op het programma. En wanneer Ajax dan wint, dan staan de Amsterdammers weer eerste en de Rotterdammers tweede. "Dit is geen wedstrijd die je wil winnen, maar moet winnen", aldus Kokkie. 

Om te winnen moet er natuurlijk wel gescoord worden. Daarvoor zet Kokkie z'n geld op Steven Bergwijn. "Die gaat de winnende maken", zegt hij met een grote grijns.

Tussen de orkaan aan berichten over de Klassieker kwamen er ook nog twee stormpjes voorbij. Zo schreef NRC een reconstructie van de transferchaos bij de club. Kale was niet verbaasd toen hij het stuk las, want dat het bestuurlijk een chaos is bij Ajax, roept hij ook al sinds het begin van het seizoen.

Reiziger

Daarnaast maakte Ajax-icoon Michael Reiziger bekend dat dit seizoen zijn laatste zal zijn als assistent-trainer bij de club. Reiziger had na jaren van trouwe dienst graag een kans gekregen om hoofdtrainer te worden. Nadat Alfred Schreuder werd ontslagen, koos de club alleen niet voor hem, maar voor John Heitinga. Kokkie vraagt zich af of Reiziger ook echt geschikt zou zijn als trainer van Ajax 1, maar vind het vooral jammer dat er een 'echte Ajacied' vertrekt.

En de Klassieker? Kale en Kokkie weten het zeker: die gaat Ajax winnen, dus de fans hoeven zich geen zorgen te maken. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.30 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938