Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dries Roelvink na 30 jaar weer in Concertgebouw: "Het wordt een mooie avond, zelfs op maandag"

2 april 2023, 13.33 uur · Aangepast 3 april 2023, 07.32 uur · Door AT5

In november zal Dries Roelvink na jaren weer in het Concertgebouw staan. In 1994 stond hij hier voor het eerst én het laatst. Dries vindt het 'prachtig' dat hij weer op deze locatie mag staan. "Het boeken van de grote zaal was nog wel even lastig, want de agenda was al overvol. Vandaar dat het een maandag is geworden."

Dries Roelvink Concertgebouw (1994) - Telstar

Lachend vertelt Dries aan AT5 dat het optreden in het Concertgebouw en de kaartverkoop die op 1 april begon, geen grap is. "Het is nu bijna 30 jaar geleden dat ik voor het eerst en het laatst in het Concertgebouw stond. Vandaar dat we op het idee kwamen: laten we het nog eens doen."

De tickets gaan volgens hem hard, gisterenavond zou een flink deel van de 2.000 tickets al zijn verkocht. En dat vindt hij prachtig. "Het wordt een mooie avond, zelfs op de maandag!"

Quote

"Ik woon om de hoek van het Concertgebouw en kan er gewoon lopend heen. Hoe mooi is dat?"

Dries Roelvink

Voorbereiding

Met een poster uit 1994 - destijds gebruikt voor promotie van het concert en CD - onder de arm ging hij vijf maanden geleden met het team naar het Concertgebouw toe. "We hebben toen gezegd: 'dit willen we nog een keer'. Er werken natuurlijk allemaal andere mensen, dus je weet niet of dat gaat lukken."

Dries richt zich vanaf nu vol op de show en de aanloop er naartoe. "Ik ga het allemaal met dezelfde band doen als waarmee ik laatst in Paradiso stond", vertelt hij enthousiast. Ook zullen onder anderen Shirma Rouse en Berget Lewis bij de show in november zijn. Voor Dries kan het niet op. "Ik woon op de hoek van het Concertgebouw en kan er gewoon lopend heen. Hoe mooi is dat?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938