Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werk aan brug zorgt voor nog meer omrijden in centrum: "Stad is net een gevangenis"

17 april 2023, 20.12 uur · Aangepast 18 april 2023, 16.01 uur · Door Stefan Bunschoten

De Aluminiumbrug in het centrum, onderdeel van de drukke fietsroute tussen de Nieuwmarkt en de Stopera of Amstel, is deze week dicht voor werkzaamheden. Het leidt tot nog meer drukte in dat deel van de binnenstad en dat terwijl er in de omgeving van de brug ook gewerkt wordt. 

De gemeente laat voor de veiligheid de slijtlaag van de Aluminiumbrug vernieuwen. Fietsers en automobilisten die vanaf de Stopera kwamen konden tijdens de ochtendspits niet simpelweg een brug verder nemen, want een bouwbedrijf had een deel van de Kloveniersburgwal met lint afgezet voor andere werkzaamheden met een hoogwerker bij een pand.

"Ik vind het geen bestigheid", zei een fietser over de werkzaamheden met de hoogwerker. "Die palletjes kunnen ze beter op zondag uitladen. Zodat ik naar mijn werk kan." Wie daarna omkeerde en verderop weer op de Kloveniersburgwal terecht probeerde te komen, kwam op de Raamgracht weer andere werkzaamheden tegen. Volgens de borden werd daar aan het groen gewerkt. 

 Halverwege de ochtend was het bouwbedrijf op de Kloveniersburgwal klaar en kon er doorgereden en doorgefietst worden, wat weer leidde tot extra drukte op en rond de Oost-Indische Huisbrug. "Iedereen fietst tegen het verkeer in", vertelde een fietser. "Ik ook. Het kan niet anders. Oppassen."

Quote

"Het is geen stad meer. Het is een gevangenis"

Taxichauffeur

Voor taxichauffeurs is het de zoveelste afsluiting. "Het is geen stad meer. Het is een gevangenis", vond een van hen. Een ander refereerde aan een eerdere taxidemonstratie op de Dam. "Het is als wat die man zei, rechts bekeuring, links bekeuring. Ik word er helemaal schijtziek van. Ik wil bijna stoppen met mijn werk als taxichauffeur, echt waar."

Het werk aan de brug duurt nog tot en met vrijdag, er wordt tussen zeven uur in de ochtend en vijf uur in de middag gewerkt. Vandaag was daarbij veel lawaai te horen, maar de rest van de week zou dat minder moeten zijn. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938