Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Boze taxichauffeur' nog bozer na nieuwe boete: "Ik wil deze bon verbranden"

11 mei 2023, 11.15 uur · Aangepast 11 mei 2023, 14.00 uur · Door AT5

Ramazan Özdemir, beter bekend als de 'boze taxichauffeur', schoot tijdens het taxiprotest van gisteren uit zijn slof nadat hij een nieuwe bekeuring had ontvangen. "Ik heb een boete van 169 euro, ik moet weer een boete betalen."

AT5

Özdemir werd door AT5 geïnterviewd toen hij op de Dam protesteerde tegen de - in de ogen van veel taxichauffeurs - veel te strenge handhaving. "Links bekeuring, rechts bekeuring, rechtdoor bekeuring!", riep een withete Ramazan toen vanuit zijn auto. "Wat moeten we doen?" Zijn uitspraken gingen viraal naar het interview en de boze taxichauffeur werd een hit een op het internet. 

Maar ondanks de online roem heeft Özdemir toch weer een, volgens hem onterechte, bekeuring te pakken. Op Koningsdag reed de taxichauffeur op de Vijzelstraat richting het Muntplein, maar ontving een bekeuring omdat je daar alleen als taxi in het weekend mag rijden tussen 01.00 en 06.00 uur. "De gemeente kan dit niet maken op Koningsdag. Het was overal vies, er lag overal glas en er waren vechtende mensen. Toch moeten de dronken mensen van A naar B."

De boze Özdemir kan de boete dan ook niet waarderen. "169 euro! Je kon op Koningsdag echt niet normaal rijden. Ik wil het liefst deze bon verbranden!."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938