Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoelang blijft brug bij de Stopera nog dicht? "Je weet het nooit bij de gemeente"

22 mei 2023, 13.00 uur · Aangepast 22 mei 2023, 14.37 uur · Door Stefan Bunschoten

Al ruim een maand is de brug op de hoek van de Amstel en de Nieuwe Herengracht niet toegankelijk. Op 13 april werd de Walter Süskindbrug afgesloten vanwege technische problemen, maar het is nog een raadsel wanneer de brug gerepareerd is. 

De brug bij de Stopera was vorig jaar bijna vijftig jaar oud en werd toen vervangen. Die werkzaamheden waren april 2022 klaar, maar ongeveer een jaar later ging een van de twee aandrijvingen stuk. Inmiddels staan er hekken rond de brug en kan niemand er langs. 

"Ik ga er nu helemaal omheen lopen. Wat een lange tocht is voor iemand die slecht ter been is", vertelt een oudere vrouw die met stok loopt. Een andere voetganger: "Het stond nergens aangegeven dat hij dicht was. En Google Maps wijst je ook deze kant uit".

De gemeente heeft op de eigen site een nieuwsbericht geplaatst en houdt buurtbewoners daarnaast per post op de hoogte. In een van de brieven stond volgens de bewoners dat er een deel van de brug dreigt af te breken als de brug open of dicht zou gaan. Een van de werklieden zou hebben gezegd dat het nog zeker twee maanden duurt tot de brug hersteld is.

Quote

"Zijn het nou onderdelen, of komt het doordat ze geen aannemer of de juiste werklieden kunnen krijgen?"

Buurtbewoner

"Ik weet het niet bij de gemeente", zegt een buurtbewoner. "Het duurt natuurlijk altijd lang. Je weet nooit precies waar het op vastzit. Is het nou op onderdelen, of dat ze geen aannemer kunnen krijgen, of de juiste werklieden?" Ze erkent dat ze zelf niet lang om hoeft te fietsen. "Maar dat geldt niet voor allemaal andere mensen. Die moeten weer terug fietsen. En de Magere Brug nemen. Om op die andere manier aan die kant te komen."

De gemeente laat weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van het probleem en dat er een plan wordt gemaakt om 'het defect zo spoedig mogelijk te herstellen'. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938