Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bestuursraad van Ajax stapt op vanwege gebrek aan vertrouwen

24 mei 2023, 21.15 uur · Door AT5

De bestuursraad van Ajax, bestaand uit voorzitter Frank Eijken, Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut, heeft laten weten op te stappen. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van vanavond gaf de bestuursraad aan dat zij hun functies neerleggen vanwege het gebrek aan vertrouwen. 

Het loopt al een langere tijd op z'n zachtst gezegd niet lekker binnen Ajax. Naast dat veel prominente figuren de club gaan verlaten waren de leden niet te spreken over het voorstel van de bestuursraad om de Raad van Commissarissen te gaan vergoeden voor hun werk. Volgens veel leden is de baan een erebaan en moet dat juist vrijwillig worden gedaan. Omdat de bestuursraad geen steun voelt voor hun nieuwe beleid, hebben zij besloten om af te treden. 

De bestuursraad stapt uiterlijk 1 september op. Als er eerder een nieuwe raad kan worden gevormd, gebeurt dat eerder. Tot die tijd behandelt de bestuursraad alleen nog maar zaken die al lopen. Op de ALV is er een beroep gedaan op de ereleden van Ajax om de nieuwe formatie van het bestuur te vormen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938