Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twintig woningen Joan Muyskenweg nog jaren onbewoonbaar na verwoestende brand

5 juni 2023, 13.45 uur · Aangepast 5 juni 2023, 17.04 uur · Door Ronald Olsthoorn & Daphne Adrichem

Twintig woningen in het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg zijn nog zeker jaren onbewoonbaar. Dat laat een woordvoerder van eigenaar Vesteda weten aan AT5. "De bovenste drie verdiepingen hebben veel schade, waarvan de zevende en achtste verdieping volledig zijn uitgebrand."

AT5

Naar verwachting zullen de bewoners van de overige 75 woningen eerder naar huis kunnen, maar wanneer precies, daarover tasten zij vandaag nog in het duister. "Ik zat vannacht in het Mercure Hotel, maar ons is te verstaan gegeven dat dat maar voor één nacht was", vertelt een man die even in zijn woning  is geweest om wat te spullen op te halen. "Waar we nu naartoe gaan? Geen idee, daarover hoop ik vandaag meer te horen", zegt hij.

Een andere bewoner zegt dat zij gehoord heeft dat Vesteda nu bevriende wooncorporaties benadert en in de eigen portfolio kijkt naar vervangende woonruimte.

"Deze week gaan we allereerst het pand water- en winddicht maken. Vervolgens zal er gewerkt worden aan het maken van de technische installatie, dat is afhankelijk van de blusschade", vertelt de woordvoerder van Vesteda.

De bewoners ontvangen vandaag een mail van Vesteda, waarin gevraagd wordt of zij een overnachtingsplek hebben voor vanavond en de komende dagen. "We vragen ze anders om een hotel te boeken en dit aan ons door te geven. We zijn nu vooral bezig met het verzamelen van informatie."

Informatiebijeenkomst

Vandaag is er om 17.00 uur opnieuw een informatiebijeenkomst, waarbij bewoners op de hoogte worden gesteld van de laatste ontwikkelingen. "We delen iedere dag informatie via de mail met bewoners en zullen ook vanavond bespreken of er behoefte is aan fysieke ontmoetingen of dat we daarin kunnen afschalen", aldus Bos. "We zullen ook kijken of er behoefte is aan slachtofferhulp voor de bewoners."

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat zij 'er alles aan gaan doen om te kijken waar de oorzaak van deze brand ligt'. "Ook gaan we kijken hoe we dit in de toekomst anders kunnen aanvliegen, er zijn natuurlijk tijdens de brand heel veel woningen verloren gegaan. Het is treurig voor de mensen die daar wonen en voor de mensen in de buurt."

Thom Pol

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938