Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bullebak weer open voor voetgangers en fietsverkeer

14 juni 2023, 20.30 uur · Door AT5

De beruchte Bullebak, oftewel de monumentale brug over de Brouwersgracht die al bijna drie jaar wordt gerenoveerd, is vanaf vanavond weer toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Aanvankelijk zou vrijdag de brug weer begaanbaar zijn voor al het verkeer, maar bij een test ging het afgelopen maandagmiddag opnieuw mis en verboog een stuk spoor van de trambaan. 

Daarom besloot de gemeente om de brug opnieuw te sluiten en vanmiddag, samen met het GVB, op meerdere plekken slijpwerkzaamheden uit te voeren. Nu deze zijn afgerond kunnen fietsers en voetgangers weer gebruikmaken van de brug.

De renovatie zou eigenlijk vorig jaar al klaar moeten zijn, maar door verkeerde funderingspalen liep dat plan een half jaar vertraging op. 

De gemeente verwacht dat het autoverkeer vanaf halverwege juli weer over de brug kan. De trambaan die over de brug loopt wordt in zuidelijke richting geheel vervangen. De bedoeling is dat tram 5, die nu nog via een keerwissel rijdt, op z'n vroegst vanaf eind juni weer over de brug kan.