Start van hoofdcontent

Stad

nl

Frustraties over omleidingen botgevierd op verkeersregelaars: "Die fietsers zijn echt hoofdpijn"

23 juni 2023, 17.07 uur · Aangepast 23 juni 2023, 18.02 uur · Door Kiki Bosman

De stad was al op veel plekken opgebroken en daar kwam vorige week ook de knip in de Weesperstraat bij. Het zorgt voor veel frustratie bij weggebruikers, en heel regelmatig reageren ze dat meteen af op de verkeersregelaars.  

"Sommige chauffeurs stappen uit en dreigen om klappen uit te delen of te vechten", vertelt Hendrik. Hij is coördinator op de Kattenburgerstraat. "Heel vaak worden we ook uitgescholden of wat dan ook. Dat zijn dan woorden die ik niet op tv ga zeggen"

Even verderop, op de Weteringsschans, staat Nana. Ook hij krijgt met veel frustraties te maken. "Die fietsers zijn echt hoofdpijn hoor. Sommigen luisteren, anderen willen je uitdagen. Ze willen je zo omver fietsen om op hun destinatie te komen. Het liefst zou ik ze willen meppen, maar daar ben ik niet bevoegd voor", zegt Nana als grap. 

Steven, een andere verkeersregelaar, zegt vooral met de gefrustreerde weggebruikers in gesprek te blijven. "Als anderen het kunnen doen, waarom jij dan niet? Wij doen dit werk voor jou, dus dan kun je ook een beetje respect aan ons tonen." Volgens Hendrik is het een soort kat-en-muisspel. "Als je bezig bent met een ander, dan flitst er eentje door. Maar, er staan daar slagbomen en de vorige keer is iemand vol tegen een slagboom aangereden."   

Ondanks alle scheldwoorden en boze blikken laten de mannen hun werkdag niet verpesten. "Altijd positief blijven", zegt Nana. "Ze halen soms het bloed onder je nagels vandaan, maar altijd positief blijven."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938