Start van hoofdcontent

Knip

nl

Knik in 'knip' op Kattenburgergracht: "Bestelbus ging er dwars doorheen"

22 juni 2023, 09.10 uur · Aangepast 22 juni 2023, 13.38 uur · Door AT5

In een van de slagbomen om de sluiproute op de Kattenburgergracht tegen te houden zit een forse knik, een tweede is volledig verdwenen. Volgens een tipgever reed er gisteravond een geïrriteerde bestelbuschauffeur dwars door de knip heen en liet vervolgens een gedeukte slagboom achter. 

AT5

De tipgever vertelt tegen AT5 dat de bestelbus 'snoeihard' door de slagboom reed en vervolgens zijn weg gewoon vervolgde. "Dan heb je wel veel lef en nog veel meer frustratie." Op de naastgelegen Kattenburgerstraat staat sinds de start van de knipproef grote periodes van de dag een file, wat bij automobilisten en het GVB voor veel irritatie zorgt. 

Een paar meter verderop is een slagboom door de chauffeur zelfs zo erg beschadigd dat deze nu helemaal verdwenen is. Een verkeersregelaar ter plaatste laat weten dat het wel vaker voorkomt dat vrachtwagens gewoon doorrijden als de slagbomen nog niet helemaal open zijn. 

Een woordvoerder van verkeerswethouder Melanie van der Horst laat weten dat de bestelbus probeerde de knip te omzeilen en met die actie de slagbomen beschadigde. De woordvoerder laat weten dat de gemeente met het kenteken van het voertuig naar de politie gaat om aangifte te doen.

AT5

Spoeddebat

Naast de Weesperstraat besloot de gemeente ook om de Anne Frankstraat, Hoogte Kadijk en de Kattenburgergracht te 'knippen'. Dit om mogelijk sluipverkeer door de omliggende wijken tegen te gaan. Eerder was er al veel verbazing dat de zogenoemde hop-on-hop-off-bussen wel door de knips mogen rijden, terwijl het vervoer voor mensen met een beperking dit niet mag. 

De VVD heeft een spoeddebat aangevraagd over de afsluitingen van en rond de Weesperstraat. "De knip is te ingrijpend om door te laten gaan", zo stelt de grootste oppositiepartij. Het verzoek wordt gesteund door Denk, JA21, SP, CDA, FvD en Lijst Kabamba. 

Lawaaiprotest

Op de Kattenburgerstraat wordt aan het einde van de middag een lawaaiprotest georganiseerd door buurtbewoners. De omwonenden van de straat zijn het helemaal zat dat er constant een file staat voor hun wijk. "Het probleem van de verkeersoverlast in de stad wordt met de knip helemaal niet opgelost, het wordt alleen maar verplaatst naar onze wijk", zo liet de organisator van de actie eerder tegen AT5 weten. 

De lawaaidemo wordt vanmiddag, tijdens de avondspits, tussen 17.00 en 18.00 uur midden op de Kattenburgerstraat gehouden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938