Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Transfer Timber naar Arsenal is bijna rond'

26 juni 2023, 14.19 uur · Aangepast 26 juni 2023, 16.00 uur · Door AT5

Jurriën Timber lijkt bijna een transfer naar Arsenal te pakken te hebben. De verdediger zou zelf al akkoord zijn met het contract dat de Londenaren hem aangeboden hebben. Arsenal onderhandelt nog met Ajax, maar die gesprekken lijken de goede kant op te gaan.

Het nieuws, dat gisteravond al werd opgeschreven in De Telegraaf, werd vanochtend ook door Voetbal International gemeld. Timber zou bij Arsenal een contract voor de duur van 5 jaar en een salaris van 8 miljoen euro per seizoen kunnen tekenen.

Beide clubs zouden het nog wel eens moeten worden over een transfersom. Arsenal wilde in eerste instantie 35 miljoen betalen, maar dat bod is door Ajax afgewezen.

Champions League

Arsenal, dat in 2004 voor het laatst kampioen werd, kende een aantal beroerde jaren, maar heeft sinds dit seizoen weer de weg omhoog gevonden. The Gunners werden het afgelopen seizoen zelfs bijna kampioen, maar raakten met nog vier wedstrijden te gaan de koppositie kwijt aan Manchester City.

Arsenal eindigde op plek 2, waardoor voor het eerst sinds het seizoen 2016/17 weer in de Champions League spelen. Ajax moet zich volgend seizoen zien te kwalificeren voor een startplaats in de Europa League.

Timber debuteerde in maart 2020 voor Ajax tijdens een competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Hij speelde tot nu toe 121 wedstrijden in het eerste. Ook speelde hij 15 interlands voor het Nederlands elftal.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938