Start van hoofdcontent

Knip

nl

Gemeente zet slagbomen Weesperknip open vanwege storm Poly

5 juli 2023, 08.09 uur · Aangepast 5 juli 2023, 09.14 uur · Door AT5

De gemeente zet vanwege storm Poly de slagbomen op de Weeperstraat en bij de drie omliggende straten open. Dat laat een woordvoerder van verkeerswethouder Melanie van der Horst weten. Volgens de gemeente kan het weer voor veel problemen zorgen en moeten zo veel mogelijk wegen begaanbaar zijn voor het verkeer.

AT5

De gemeente stemt altijd eerst met meerdere partijen af of de slagbomen open worden gezet, dit wordt namelijk alleen bij uiterste gevallen gedaan. Volgens de woordvoerder houdt de gemeente er rekening mee dat er veel bomen gaan omwaaien door de storm en dat de brandweer om die reden vaak moet uitrukken. Omdat vanwege omvallende bomen andere wegen kunnen worden geblokkeerd, wordt de knip nu opengezet. 

Vanaf 08.00 tot 12.00 uur heeft het KNMI voor nu code rood afgegeven. Daarna is het nog een uur code oranje. Storm Poly raast namelijk over de stad en kan zorgen voor windstoten van 120 kilometer per uur. Voor hoelang de slagbomen openblijven kan de woordvoerder nog niets zeggen, "we houden het constant in de gaten". 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938