Start van hoofdcontent

Stad

nl

Liveblog storm Poly: zeker 100 bomen omgevallen, tot diep in de nacht reparaties tramlijnen

5 juli 2023, 08.30 uur · Aangepast 6 juli 2023, 09.28 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Storm Poly raasde vandaag over de stad en het KNMI gaf code rood af voor de gehele provincie Noord-Holland. Inmiddels geldt geen weerswaarschuwing meer. Volg in dit liveblog alle gebeurtenissen van vandaag. Beelden van de storm? Laat het ons weten via Whatsapp op 06 511 909 38. 

5 juli 2023, 22.31 uur

Ook bomen bezweken in Noord

Joke is niet de enige in Noord die met de gevolgen van de storm te maken kreeg. Onder meer in Buikslotermeer en de Banne vielen er ook meerdere bomen om. 

5 juli 2023, 20.27 uur

Na storm Eurnice ziet Joke wéér boom op dak landen

Niet één, maar twee auto's total-loss door een storm. Pechvogel Joke uit Noord was zowel vorig jaar maart bij storm Eunice, als vandaag bij storm Poly de klos. Haar auto stond twee keer naast een boom die omviel door de wind.

5 juli 2023, 18.33 uur

Zeker 100 bomen omgewaaid door storm

Storm Poly heeft vandaag zeker 100 bomen geveld, laat de gemeente op basis van een schatting weten. "Dit getal zal waarschijnlijk verder oplopen naarmate de registraties binnenkomen en inspecties zijn uitgevoerd", aldus een woordvoerder 

De parken blijven voorlopig gesloten. Inmiddels worden daar veiligheidscontroles uitgevoerd om te kijken of er bomen instabiel zijn geworden. Die controles lopen tot vanavond door. "We verwachten morgen om 12.00 uur te communiceren over de openstelling van de parken", zegt de gemeentewoordvoerder.

In Weesp en Zuidoost is de schade volgens de gemeente beperkt gebleven. Dat geldt ook voor het Amsterdamse Bos, waar op zaterdag evenementen georganiseerd worden. Volgens de gemeente is nu al duidelijk dat die gewoon door kunnen gaan.

AT5-tiplijn 06 511 90 93 8
5 juli 2023, 18.13 uur

Reparaties bovenleidingen inmiddels begonnen, tramverkeer staat rest van de dag nog stil

De kapotte bovenleidingen in de stad worden gerepareerd, zoals hier in de Sarphatistraat te zien is. Wel duurt het nog even voordat het tramverkeer weer op gang komt. Volgens het GVB rijden er ook morgen 'een deel van de dag' geen trams.

Een woordvoerder laat weten dat de reparaties bij de tramlijnen nog tot diep in de nacht door zullen gaan.

AT5
5 juli 2023, 17.58 uur

Rosalie greep in toen ze een bootje richting het Amsterdam-Rijnkanaal zag dobberen

Samen met haar broer sprong ze vanaf de Borneokade het water in. Met z'n tweeën sleepten ze het vaartuig vervolgens naar de kant. "Dat ging net goed", vertelt ze daarover. "Als je niet hard genoeg zwemt, dan drijf je af."