Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Damsko aflevering 10: Auto's en automatons

17 juli 2023, 18.30 uur · Door AT5

De tiende aflevering van Damsko zit boordevol. Het programma Damsko verzamelt wekelijks alledaagse maar toch ook bijzondere verhalen van mensen in de stad.

In de spotlight staat Judith de Lange, zij heeft een gigantische verzameling auto-gerelateerde producten. Van placemats tot wc-rolhouders en van beddengoed tot badmatten, alles is in de vorm van een auto. Judiths droom is alleen nog een bed in de vorm van een auto.

In de laatste aflevering van de realityserie GAM zien we hoe de vrijwilligers van stichting GAM beginnen aan hun laatste opnames in de buitenlucht. Het wekt bij GAM-oprichter Veronica van de Kamp melancholische gevoelens op, en ze denkt daardoor hardop na over het stokje overdragen aan een jongere generatie. Intussen heeft hoofdrolspeler Kwame ietwat moeite met de liefdesscenes met zijn tegenspeler Rita.

Foto:

In de kroeg is Dennis weer van de partij, hij heeft een sterk verhaal over Ajax-legende Velibor Vasovic.En Gosia neemt ons mee vanaf de bouwmarkt naar haar studio, waar ze samen met haar collega knutselt aan allerlei zogeheten automatons: zelfstandig opererende machines. Ze bouwen ze voor het volgend festivalseizoen en willen graag mensen na laten denken over onze afhankelijkheid van volgens hen vervreemdende mechanische producten in onze samenleving.

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938